Slasher/Kombinatör/Mångsysslare.

maj 16, 2013

Vi som är mångsysslare kan behöva ha flera olika visitkort att dela ut beroende på vem vi möter och var vi befinner oss.

Eller så har vi bara ett visitkort där våra olika yrken och utbildningar är uppräknade med ett slash(/)tecken emellan. Då kan vi sammanfattande kalla oss just: slasher.

Mer om hur ordet slasher uppstod och om kreativiteten i mångsyssleriet finns att läsa i en ny artikel som publicerats i flera stora tidningar genom TT Spektra, skriven av Anna Björe. I den artikeln är jag intervjuad och ger även några tips till kombinatörer, de som både är anställda och företagare på samma gång eller i olika perioder i livet. Se artikeln http://hd.se/ekonomi/2013/05/10/vinster-med-att-ha-manga-jobb/

I tider då många människor inte har något (löne)arbete alls kan det ses som en lyx att det finns vissa av oss som till och med har flera (löne/faktura)arbeten samtidigt.

Men hur vi tillsammans ska fördela olika arbeten så att ”alla kan vara med” och hur den framtida arbetsmarknaden skulle kunna se ut, det kräver ett eget, längre, utrymme. Jag återkommer gärna med tankar och visioner även om detta.

Tills vidare funderar jag på hur det skulle kännas att kalla sig slasher. Hur omgivning, läsare och kunder skulle uppfatta begreppet. Som något kreativt eller som något förvirrande? Typ: ”Ok, slasher. Men vad gör och kan du egentligen?”

Fast sen inser jag ju att vad jag än kallar mig för numera så är jag redan där: i mångsyssleriet. På en väg som jag väljer att se som kreativ och som jag hoppas och tror att kunder och läsare ser på samma vis. Många bottnar och infallssvinklar berikar.

Stolt slasher. Gärna det.

©Eva-Britt Hult
(Inlägg om Företagande varvas med inlägg om Dans.
Alla tidigare inlägg finns samlade under fliken Blogg på Startsidan.)

 

Posted in Blogg poster. Bookmark the permalink.

Comments are closed.