Ett tredje steg – som företagare? Eller författare?

april 11, 2013

I en ny bok av Elisabeth Solin som heter just Tredje steget intervjuas 17 experter och 14 privatpersoner om en ny fas i livet vid 60+.

Jag är en av experterna som intervjuas i Elisabeths bok, i min egenskap av företagskonsult och inte minst för att jag under senare år har mött så många 60 + som både funderar på och som verkligen har tagit nya steg i livet genom att starta företag. Efter att de har lämnat sin fasta anställning och de nu kommer att ha en viss ekonomisk grundtrygghet i form av pension.

Det kan vara en konstintresserad löneassistent som efter 30 år i kommunen äntligen öppnar ett eget galleri. 

Eller så registrerar någon ett företag vid fyllda 67 år, för att då och då kunna arbeta på uppdrag hos sin tidigare arbetsgivare, som på grund av nuvarande pensionsregler inte längre kan ha anställda kvar efter 67 år.

Möjligheterna och vägarna är många. Det framgår också tydligt av Elisabeths spännande intervjuer med alla privatpersoner i boken. Man lämnar något för att ta ett steg till något annat. Och ibland är det tredje steget ett steg in företagarlivet.

Eller så använder man 60+-tiden till att som företagaren Elisabeth ta nya steg in i författarlivet, där hon redan tidigare klivit in.

Yngre och äldre: Läs och låt er inspireras! (Se www.solin.se/mindshop).
        

©Eva-Britt Hult
(Inlägg om Företagande varvas med inlägg om Dans.
Alla tidigare inlägg finns samlade under fliken Blogg på Startsidan.)

Posted in Blogg poster. Bookmark the permalink.

Comments are closed.