Möte med näringsminister och klok landshövding

februari 2, 2013

Nyligen deltog jag i en paneldebatt med bl a näringsminister Annie Lööf och landshövdingen i Stockholms län, Chris Heister.

Det var vid en konferens för företagarkvinnor i Waxholm. Många entusiastiska
skärgårdsföretagare deltog.

Näringsministern lyfte fram vikten av att fler kvinnor startar företag och att det sen också är bra om dessa företag växer genom att anställa och på det viset bidrar till ännu fler jobb.

Så säger en näringsminister alltid.

Landshövdingen uttryckte sig friare och bredare.  Bland annat spann hon vidare på mina tidigare debattinlägg; om vikten av att lyfta fram kombinatörer, företagare som är både anställda och företagare på samma gång, för att de alls ska få ihop företaget – och livet.

Kombinatörer bär upp skärgård och annan landsbygd. Det ska de äras för och inte alltid behöva höra att det bästa är om de tar steget från att vara deltidsföretagare till att bli ”riktiga” företagare på heltid. Och därmed fylla på företagarstatistiken.

Varvandet mellan olika arbetsformer för att dra in pengar – att vara mångsysslare – kan vara gott nog, ja till och med riktigt gott.

Och visst: jag tyckte förstås att landshövding Chris Heister var särskilt klok i paneldebatten och även i samtal efteråt för att hon helt enkelt ”tyckte som jag”! 🙂

Men det märktes också att hennes syn på kombinatörer var äkta. Hon kunde berätta att hon själv är uppvuxen i skärgården och därmed vet hur många olika försörjningsvägar behövs.

Jag drömmer om den dag då vi får höra även ministrar och fler ledande företags-förespråkare bredda bilden av god företagsamhet.

I övrigt var mötet med alla fantastiska skärgårdsföretagarkvinnor på Waxholmskonferensen härligt inspirerande. Absolut en av förra årets höjdpunkter i mitt företagsarbete. 

©Eva-Britt Hult
(Inlägg om Företagande varvas med inlägg om Dans.)

Posted in Blogg poster. Bookmark the permalink.

Comments are closed.